HOVEDSPONSOR
 
 
Speedys debut er overstået - femte i 1.17,6/2140v
12. maj 2011

Tirsdag aften - imødeset med stor spænding - på Jägersro Travbane ved Malmö. En flok meget spændte danskere med deres debuterende travhest! Dette var scenen da Speedystarmanamana for alvor gjorde sin entre på den internationale travscene.


Speedy blev godt bakket op af sine medrejsende fans. Otte personer i minibussen, og en kommende stjerne i traileren over broen til Sverige.

Endelig var dagen kommet, som vi reelt har ventet på i tre år, siden Speedy tilbage i februar 2008 kom til verden. Han skulle nu ud og vise om han var fugl eller fisk! Resultatet blev - set i bakspejlet - faktisk særdeles godkendt.


En af Carstens "drenge" - Ian - trækker her rundt med Speedy (eller omvendt ;-)) efter køreturen, for at få rystet "rejsestøvet" af.

Efter en lidt sen varmning, som fik stressniveauet, hos enkelte af Speedys ejere, op i det lyserøde felt, kunne Ken konstatere tilfredshed med Speedy. Herefter var det bare at vente til kl. blev 18.20.


Speedy flyver banen rundt i opvarmningen.

Som ventet optrådte Speedy super rutineret. Det er en klog dreng vi har! Præsentation i volten, præsentation på banen og de obligatoriske fem minutter til start blev afviklet med stor ro fra Speedy. Da starten gik var han endnu engang sikkerheden selv.

Med spor 11 blev det til en rolig indledning, hvor Speedy og Ken havnede som sidste hest. Efter 500 meter var Speedy fremme som anden hest i andet spor og det så lovende ud. Med 1000 meter til mål var positionen blevet til femte heste i det indvendige spor. Alle heste lå nu i inderbanen og tempoet blev nu skruet op fremme i fronten.

Speedy hang fint med, men allerede tidligt var det klart, at han ikke fik med sejren at gøre. Ken prøvede at angribe med 300 meter til mål, men der havde de fleste af de foranliggende nok kræfter at skyde med. Så debutten resulterede altså i en fin femteplads til 3500 SEK, og en god tid på 1.17,6/2140 meter med voltestart. Vinderen løb et sekund hurtigere! Så der blev virkelig løbet stærkt i dette næsten "begynderløb" for treårige heste.


Speedy og Ken på vej mod mål. Det var god gas at høre speakeren forsøge at udtale hans fulde navn. ;-) Og så på svenskt...

Vel hjemme i stald blev Speedy vasket og fik tjekket sin puls. 28 slag pr. 15 sek. blev den målt til og DET ER ALT FOR MEGET. Så noget tydede på at ikke alt var helt vel med Speedy, på trods af at han havde ydet en flot indsats.

Det belv derfor besluttet onsdag morgen at få taget en blodprøve på ham, og onsdag aften forelå resultatet af denne: Speedy havde et for højt indhold af hvide blodlegmer, hvilket betyder at han har en lettere infektion i kroppen. Med andre ord tyder det på at Speedy har løbet med en let forkølelse i tirsdags, og det sætter blot hans fine tid i et endnu bedre lys!

På dyrægens anbefaling vil Speedy nu kun få lettere træning de næste 7-10 dage, men vi slipper for at give ham noget medicin, da tallene ikke er alarmerende høje. Herefter vil vi tage stilling til hvad der bliver vores kommende stjernes næste opgave. ;-)

En stor tak skal lyde til alle jer, som har fulgt optakten og efterfølgende har vist masser interesse i hvordan det er gået for os og Speedy. Vi glæder os til forhøbentlig snart at kan vise ham frem igen - helt frisk og derfor endnu mere speedy end i debutten.


Copyright © 2008 Jespersen & Timm - Alle rettigheder forbeholdes.