HOVEDSPONSOR
 
 
Vi fik spor otte...
9. juli 2011

Speedy starter på onsdag den 13. juli på Charlottenlund Travbane. Det sker i et løb kun for tre-årige heste, hvor der stiller otte heste til start.

Og naturligvis skulle vi trække spor 8?!? Det betyder at Speedy ikke får mulighed for at spille sin speed ud fra starten, da han skal starte bag et par andre heste når de skal afsted i volten. Det trækker naturligvis ned når sejrschancen skal vurderes.

Op trækker det til gengæld at Speedy er den eneste, som har løbet under 1.18 pr. kilometer af alle de deltagende heste. 1.17,6 var hans tid på Jägersro jo for et par måneder siden, og det er over et sekund hurtigere end den næste hest i rækken. Dette gør at han er tippet tredje i Lundens program, og ingen tvivl om at hesten med bedste startspor - som har fået vindertippet fra spor 1, og som kommer med en frisk sejr i bagagen - er en motiveret favorit. Men vi er ikke slået på forhånd! Tværtimod. De skal dælme være gode for at løbe fra Speedy.

Speedy fik det afsluttende hurtigarbejde på Skovbo i onsdags sammen med Ken Ecce (se billeder). Det skulle have været to heat over 2000 meter, men det blev kun 1½, hvilket skulle vise sig at være en positiv ting. Første heat gik i 1.30-tempo, med lidt tempoveksling undervejs.

Andet heat fyrede Ken til fra start og det gik bare stærkt. Pludselig tog Ken op i Speedy, og da farten var taget af vendte han Speedy rundt og begyndte at skridte af. Meget underligt, og først fik jeg lidt bange anelser - var det bentøjet den var gal med? Men da Ken - storsmilende bag Speedy - kom hen til os, var beskeden bare: "Der er ingen grund til at presse citronen. Han er rigeligt klar til onsdag". Så med tanke på at Speedy tidligere har vist lidt reaktion i venstre bagknæ oven på hård belastning, så blev han sparet for overbelastning, efter at have vist at han var hvor han skulle være.


Speedy åbner i 1.15/500 meter. Han kan virkelig flække vind, den knægt!

Efterfølgende har Speedy fået et job herhjemme, og han virkede rigtig fin og ikke det mindste mærket af sidste arbejde. Banen er tung efter regnvejr, så der var ingen rigtig fart på undervejs. han fik bare lov til at selv bestemme tempoet. Kampgejsten fejler dog ingenting, hvilket en lidt sløv kusk fik at mærke, da Speedy pludselig tog ved strikkerne og begyndte at sætte gevaldig fart på fjerde omgang på banen her i Mørkøv. Årsagen skulle findes ti meter til højre for os, for her havde lillesøster Julia pludselig bestemt sig for at nu ville HUN altså først ned for enden af folden og kom blæsende i fuld galop - flere hundrede meter fra sin mor i øvrigt.

Det fik Speedy til at lægge sig hårdt på bidet og chaufføren bag ham til at vågne. For i løbet af få meter gik det bare stærkt, og der var kun 100 meter til svinget. Heldigvis er Speedy en fornuftig dreng, og han lod lillesøster vinde denne gang, da jeg tog ham helt op. Så i god tid var vi nede i hastighed og dramatikken udeblev heldigvis. Den lille "møgunge" vendte rundt på en tallerken nede for enden af folden og susede så hvinende tilbage til sin mor i den anden ende af folden. Der kan man snakke om at lege hastighed ind i kroppen...

Men her og nu kan der altså meldes alt vel inden starten på onsdag. Det virker som om Speedy fungere til 100% når han har været nede hos Ken. Forrige job her var han sløj, uinspireret og rendte og sparkede sig selv. Denne gang var der igen super rytme og længde på skridtene. Vi glæder os til onsdag!


Copyright © 2008 Jespersen & Timm - Alle rettigheder forbeholdes.