HOVEDSPONSOR

Naya kvalificeret til Novemberseriens finale på NF
17. november 2008

Søndag den 16. november var Naya til start på Charlottenlund Travbane i et indledende løb til Novemberseriens finale. Til info kan det siges at, Månedsserierne er nogle specielt udskrevne løb, hvor man skal gennem et indledende løb, hvorfra de tre bedst placerede går til finalen, hvor der er forhøjede - ca. dobbelt op i forhold til ordinære løb - præmiesummer at kæmpe om.

I et af disse indledende løb for heste, som havde tjent op til 14.000 kr, var Naya som nævnt ude og kæmpe om at kvalificere sig til finalen som afvikles på Nykøbing Falster Travbane den 27. November, og sådan oplevede undertegnede den heroisk kæmpende Beaumont Hanover-datters kamp:

Fra et svært startspor otte, som var blevet til startspor syv, da en hest indenfor på startbilens vinger var blevet slettet, sendte Ecce Naya afsted. Starten blev meget rolig, og Naya endte som sidste hest i andet spor fra starten af. Her blev Ken og hun ganske roligt siddende helt frem til sidste langside ved staldene. Med 600 meter til mål trak Ken Naya ud, og det bevirkede at Thomas Uhrberg, som kørte favoritten Henke Industri også gik afsted gennem tredje spor, og Naya fik dermed en perfekt ryg at ligge bag gennem slutsvinget. Qua en galopperende hest fremfor sig, måtte Ken og Naya slutteligt ud i fjerde spor i svinget, for ikke at komme i karambolage med nogen. Dette gav en anelse uro og Naya mistede sin ryg på Henke Industri, som forsvandt med et par længder og relativt hurtigt ind på opløbet slog hovene i den ellers længe førende. Naya fik ind på opløbet god fart under hovene, og forsøgte at fange den senere vinder, men det gik denne gang for stærkt, og med en galop lurende for de trætte ben, så valgte Ken at køre på sikkerhed, og snuppede den sidste af de tre finalegivende pladser, til stor jubel for Carsten og Winnie og resten af Stald OJ´s tilstedeværende repræsentanter.

Nu glæder vi os til at se Naya den 27. på NFT, hvor hun starter med 20 meters tillæg, da hun med tredjepladsen i går kom over 14.000 kr i indtjening. Ret flot gået med kun fire starter på bagen, hvor hun aldrig har været dårligere end treer. Vi håber på dacapo i finalen!

Copyright © 2008 Jespersen & Timm - Alle rettigheder forbeholdes.