HOVEDSPONSOR
 
 
Glædelig Jul til alle besøgende
25. december 2008

En julehilsen fra Mørkøv…

1’ste juledag og endnu en jul er vel overstået. Så først og fremmest skal der lyde et varmt og velment God Jul til alle. Vi – den Jespersenske del af Stald OJ-Trav - er jo som bekendt for mange på juleferie på Carsten og Winnies gård, mens de to hygger sig med familien i det noget mere julerigtige Grønland.

På gården er alt vel. Undertegnede landede som planlagt i mandags – med en stationcar fyldt med alskens grej. Daum, der er meget der skal pakkes til en uge på landet – og resten af følget er så kommet dumpende ind de næste dage. I dag kom så Birgittes to piger og nu blev det så endelig jul, jul igen. Nuvel, selve juleaften hos min søster i Ejby var nu også rigtig rigtig hyggelig, men at pigerne skulle komme her på besøg er vel ligesom prikken over jule-j’et. ;-)

At være deltids hestepasser/træner/fodermester/hundedomptør/find selv på flere skøre titler kræver lidt af sin mand, når man ikke er vant til rutinerne. I hvert fald tager alt ting nok lige fem minutter mere end man har planlagt. Ikke mindst i går på juleaftensdag, hvor vi havde planlagt afgang kl. 15.40, hvilket Naya bestemt ikke var enig i. Kl. 15.30 var der hældt mad i fodertrug, og alt var gjort klar til at skulle af sted. Alt – på nær Naya! Hun stod midtvejs nede i folden og skulle BESTEMT ikke ind! Tværtimod! Og det på trods af at Speedy allerede var indfanget og var i fuld gang med at spise sin julemiddag (1 del TopRun, 1 del korn og 0,5 dl. Spiseolie, samt en håndfuld gulerødder og hø ad libitum). Men Naya… hun insisterede på at stå ude i muderet, for det var jo IKKE mørkt! Så to minutter i køretid måtte jeg i røjserne og så ellers i det stiveste julepuds ud gennem mudder og ned i folden og få fat i Frk. Jeg gider IKKE at gå ind, for måske skal jeg så ud og træne! Som om jeg lignede en der skulle ud og køre hest? Nå, men ind kom hun og julefreden kunne efter en fem minutters forsinkelse sænke sig i bilen!


Speedys yndlingsbeskærftigelse! At drille Naya! Her er de på vej i stald tirsdag aften.

Til gengæld keder man sig aldrig her på gården. Der er hele tiden noget at lave, og når man efter natmaden, som serveres dyrene omkring kl. 22 kan sætte sig ind og slappe a little of, så går der ikke mange fem minutter før at den friske luft sætter sine spor og man får megalyst til at… sove! Så det var kærkomment at der i dag kom forstærkninger. I dag er nemlig både Naya og Bolette blevet motioneret ordentligt. Bolette fik sig en lang tur rundt på markerne med Nadia i sadlen, og var overordentlig frisk.


Hvad er nu det? To ryttere på Bolette? Ajs… det er bare Linnea, som har fanget en forbipasserende på et heldigt øjeblik. Til gengæld har Nadia hænderne fulde med en frisk Bolette.

Naya… hrm… det er lidt af en kamp at få hende med ud og lave noget. Til gengæld fik hun – og Speedy for den sags skyld – sig en ordentlig omgang opvarmning, inden Naya efter en times renden rundt i folden ENDELIG lod sig indfange og derefter helt godvilligt gik med ind for at blive spændt for. Sikke et cirkus! Det er HELT tydeligt for alle som så på i dag at det show laver hun KUN for at drille!


Naya driller ”julesjæfen”! Højest 8 omgange Naya!


For gud ved hvilken gang op og ned gennem folden! Og hele tiden lige forbi ham i den blå jakke i fuld fart! ”Ha haaaaaaa…. Du kan ikke fange mig! Og den der gulerod? Den propper du bare op… i munden på Speedy!


”Og se… jeg kan da lokke Speedy til at løbe med. Hvem kommer først Speedy?” Strakt galop ud over markerne! MØGUNGER!

Aftalen omkring Naya er, at hun skal trænes hver anden dag. Tirsdag var første dag jeg kørte hende, og der var vi så ”heldige” at vi punkterede det ene hjul på vognen allerede på første runde. Så det blev en lidt langsommere omgang træning end planlagt. Til gengæld blev varigheden så også tilsvarende længere. Så det gik lige op, og passede vist den lidt magelige frk. ganske udemærket. I dag øgede vi intensiteten, for med et nyt hjul på vognen kunne vi køre lidt til, og samtidig var hun jo efter en times indfangensdril varmet godt op. Så i dag kom der lidt sved på kroppen af hende før vi var færdige, men da vi kom sent ud, gjorde det ikke så meget, for nu kunne hun få et bad og så passende blive inde sammen med de andre efter træningen. Pt. står solen jo op kl. 11.34 og går ned kl. 13.52 (ca), så det er jo ikke alverden man kan nå i de lyse timer, og da vi først kom af sted på turen kl. 14.30, så passede det fint med at alle kom ind da Naya var færdig med sin træning og havde badet.


Endelig! Nu kunne vi komme af sted, og som en anden poor lonesome cowboy kørte vi ud mod solnedgangen!

Kl. 16 havde alle fået deres mad, og der var ro i stalden og vi kunne endelig smutte ind i varmen, og få lidt velfortjent ”frokost” efter at have hygget med dyrene.

Apropos hygge… Bailey og Nougat har en fest heroppe. De nyder om nogen den megen plads i forhold til hvad de er vant til. Bailey og Pingo (Carsten og Winnies ”Sjæf”fer) blæser rundt og har ingen ro på sig når de er sammen. De er efterhånden blevet perlevenner, selvom Bailey stadig fra tid til anden må finde sig i at få en ”runker” af Pingo (homohund?) og i dag er Bailey blevet revet rundt ude på ridebanen og der var til sidst mere grus end hår på ham. GODT at der er vaskeplads ude i stalden, for der måtte den store ”Guldvask” med undervognsskyld og lakforsegling til før han var bare nogenlunde ren. Sikke et svin!


Et royalt svineri! En totalt grusindsmurt Bailey kigger på Boletter, som er klar til at ride ud på banen


Bagsiden af medaljen for en stor gris! Bailey en tur under bruseren. Hvem der var mest våd efter den seance? Tja… hund nød i hvert fald at gøre gengæld ved at ryste sig i flere omgange.

Til gengæld har der været fuldstændig ro fra hans side efter han kom ind, og det betyder nu at der – i skrivende stunde – er tændt op i brændeovnen, der er to trætte og efterhånden også snorkende piger i sofaen foran fjernsynet, to ditto hunde på gulvet, en træt hund ude i udestuen, en træt pige mere oppe på gæsteværelset og en ikke helt frisk fodermester ved tasteturet. Og klokken er KUN 17.45! ;-)


Så må der julehygges på gården!

I morgen kommer der lidt yderligere repræsentation fra den Jespersenske familie på besøg, for at hilse på Speedy, Naya, Bolette og Uni og for at spise lidt frokost. Det bliver hyggeligt at se dem herude et par timer, og vise den efterhånden ultralækre, selvstændige og frække Speedy frem for dem.

Hermed udestår kun at endnu engang ønske alle en fortsat hyggelig og kærlig jul! P.S. tak til Linnea for billeder fra dagens kampe med alle gårdens dyr her fra første juledag!

Herunder: Billedserie med Speedy, den store knægt!


En stor og selvstændig dreng!


Selv om man er selvstænding, så er mor stadig den bedste i verden. ”Hej Mor!”


For jeg er for lækker, lækker, lækker lækker!




Copyright © 2008 Jespersen & Timm - Alle rettigheder forbeholdes.