HOVEDSPONSOR
 
 
Naya-opvisning på Jägersro - Sejr og ny dansk reko
6. august 2009

Tirsdag aften blev det til en ny sejr for den alt bedre Naya Hanover. Denne gang var det den svenske derbybane Jägersro, som lagde grus til Nayas triumf. En triumf, der som ekstra bonus også gav en ny dansk rekord med hjem til stalden i Mørkøv.

Løbet over den velvoksne distance på 2640 meter med atutostart blev afviklet efter præcis den drejebog vi havde planlagt hjemmefra. Naya kunne fra spor et holde føringen, men Ken valgte klogt at slippe til spilfavoritten Lupin OM med altid offensive Lutfi Kolgjini, da denne kom og masede på udvendigt. Herefter fik Naya et skønt rygløb! Frem til 500 meter før mål skete der således ingen forskydninger i feltet, men så blæste ”Ludde” som sædvanligt til angreb og troede at han kunne lave endnu en opvisning. Naya er ikke den store tempoveksler, så der blev hurtigt åbnet et hul på et par længder, men rundt i svinget fik Ken for alvor dampen op på Naya, da han hev ”vattet” og langsomt men sikkert begyndte ekvipagen at tage meter ind på de førende. Ind på opløbet trak Ken Naya ud i andet spor og med 50 meter til mål var sejren på gaflen. Begge førende heste var nu mærket af distancen og der blev arbejdet i begge sulkyer. Naya viste sig dog stærkest denne aften og kunne gå forbi til en ret sikker sejr med en længde til gode på Lupin OM og adskillige længder ned til det halsende felt.

Vindertiden blev så god 1.16,1/2640a, hvilket er ensbetydende med ny dansk rekord for firårige hopper over distancer på 2600-2900 meter. Den tidligere rekord stod signeret den tidligere danske hoppe derbyvinder Irony Of Faith og lød på 1.16,4. Helt utroligt at have en rekordholder i stalden! ;-)

Herfra skal der lyde et stort tillykke til Carsten og Winnie. Skønt at se at det store arbejde med hestene nu virkelig bærer frugt! Næste start for Naya bliver forhåbentlig om tre ugers tid, når der bl.a. afvikles derby på Charlottenlund Travbane.

Der er i øvrigt lagt en masse billeder fra den hyggelige og succesfulde dag på Jägersro i galleriet. Klik her for at se dem! Hilsen og tak til alle deltagende for en dejlig dag skal lyde herfra!


Copyright © 2008 Jespersen & Timm - Alle rettigheder forbeholdes.