HOVEDSPONSOR
 
 
Så fik vi set Speedy for vogn!
26. februar 2010

I går torsdag stod den på udflugt til Sverige, med det ene formål at hilse på Speedy inde på Jägersro og så ellers følge ham i sit torsdagsarbejde på træningsbanen.

Da vi ankom lidt i elve stod Speedy allerede i seletøjet og ventede på at de andre han skulle følges med i dagens lidt hurtigere træningsarbejde skulle blive klargjort. Han genkendte naturligvis straks sin plejefar og -mor hjemme fra Mørkøv, så for en kort stund blev han lige revet ud af sit "opladningsarbejde", som ellers mest består af at stå og sove midt på gangen med seletøjet på. Der er jo ingen grund til at hidse sig op over at man skal ud og rende i gedigent møgvejr.


Mor Winnie gik straks igang med at tjekke sin øjesten for småskavanker og kunne konstatere at bortset fra en del steder hvor håret var lidt slidt af, så var "knægten" i rimelig god stand. Carsten derimod var mest hooked på at finde ud af hvor høj drengen nu var blevet, for det er bare at konstatere at han er skudt godt i vejret, den unge mand. Foderet fejler i hvert fald ikke noget i Stald Lövgren.



Efter en sludder med alle dem, som passer på Speedy til hverdag var det tid til at komme ud i kulden og se hvad han kunne. Det var "sjæfen" Lövgren selv, som i dagens anledning sad bag. Og her kunne vi ellers have introduceret konkurrencen "gæt en travtræner", for det er ikke lige til at se hvem der gemmer sig bag den lækre muddermaske! Det kunne lige så godt have været "Data" fra Star Trek eller en der lige havde givet 1000 kr. for en ansigtbehandling. Ikke noget at sige til de holder sig smækre, de arbejdsomme travfolk!

Vel oppe på banen fik vi se Speedy i 1.40-tempo, hvilket er lidt hurtigere end normalt træningstempo for to-åringerne. Torsdag er nemlig den dag på ugen, hvor der køres lidt tempo med unghestene i stalden.

I forhold til rygterne omkring Speedy, som fortalte at han havde lidt problemer med sin store krop og det at få travet til at stemme, så var det en forbavsende positiv oplevelse at se ham i går. Skridtene er lange og rytmiske, og selvom man godt kan se at han nu vokser lidt igen (se øverste foto), så holdt han godt sammen på det hele, og så ud til at nyde træningen. Først i det sidste interval måtte han kapitulerer med en kort galoptur. En galoptur, som Joakim efterfølgende fortalte skyldtes at grænsen for dagens træning var nået, og at det derfor var hjem i stalden med Speedy.

Hos Stald Lövgren træner man nemlig ikke efter et fastlagt skema med unghestene, men efter hvad hesten kan klare for dagen. Nogle dage er det mere, andre dage er det mindre, og her køres 100% på hvad hestene kan kapere.

Så vel tilbage i stalden fik Speedy et velfortjent bad, lidt kærlige klap og så kunne de stolte ejere vende næsen hjemad, hvor den stod på udmugning og kærlig pleje af staldens øvrige heste hjemme hos Carsten og Winnie.

Skulle du være nysgerrig efter at se flere billeder fra torsdagen, så kan de findes her!

Vi fik også hilst på danskopdrættede Opalit, som står hos Travtræner Thomas Malmqvist. Det er den langhårede unge "mand", der findes portrætbilleder af i arkivet. De andre heste som ses på banen, er andre toåringer fra Stald Lövgren. Den sorte af dem er efter samme far som Commander Crowe (Juliano Star) - og er en hest som Stald Lövgren forventer sig en del af.


Copyright © 2008 Jespersen & Timm - Alle rettigheder forbeholdes.