HOVEDSPONSOR
 
 
Fine lørdagsarbejder på Skovbo
24. april 2011

Hele tre heste fra Stald Ømark-Jespersen var i aktion denne påskelørdag anno 2011. Vi har nemlig Carla nede i "børnehave" hos travtræner Per Damberg, hvor hun sammen med sin "foldsøster" - som hun har gået sammen med siden sidste år og som Per Damberg ejer - nu skal lære at have seletøj på og senere også at gå for vogn. Øverste billeder er af Carla, som iklædt seletøj er ude og opleve travbanen.

Carla er heldigvis som sin bror Speedy en klog hest, og hun har taget sine første dage i børnehaven med stor ro og kløgt. Hun har allerede lært at man kan drille Per ved at ikke vil ind fra folden, men er samtidig også meget nysgerrig på alt det nye.


Carla får lige lov til at kigge op på den "farlige" store bane, og giver samtidigt sin mening til kende!


Når udselingen er blevet hverdag for Carla og hun er helt tryg ved det, så er det meningen hun også skal prøve at have en vogn efter sig, og når det er på plads så skal hun hjem igen - og have noget sommerferie hos Carsten og Winnie.

Foruden Carla var både Amiralen og Speedy på banen til hurtigarbejder.


Amiral Amason leger sig banen rundt på 1.40/km. ved lørdagens træning


Amiralen viser god fremgang nu. Specielt da der blev kørt lidt til i det sidste heat koncentrerede han sig gevaldigt om opgaven, og viste fine takter. Den sidste kilometer blev afviklet efter 1.40-fart og det bliver næppe noget problem at få ham præmieløbsgodkendt hen på efteråret. Ken er derimod tvivlende på at vi når at få ham klar til start i år, men så har vi en fin hest klar til tre-årssæsonen i stedet.

Speedy viser også stadig fin fremgang. Han blev undersøgt og behandlet i sine bagknæ efter kval.-løbet på Lunden. Ligeledes har han fået lagt en sål mellem sin hov og sko på højre bagben, som skal hjælpe ham til at finde bedre balance når han traver.

Denne lille hjælp har givet givet bonus. I hvert fald kan både Carsten og Ken konstatere at han er meget mere stabil i sin måde at placere sine bagben på i både langsomme og hurtige farter.


Speedystarmanamana strækker ud for Ken ved lørdagens hurtigarbejde.


Det blev til to heat (på 2000 meter hver) hvoraf det sidste heat blev afviklet efter 1.17-fart den sidste kilometer. Ken var meget tilfreds med Speedy, som kom ind med en puls på 21 slag/15 sek efter 15 minutter - og det endda efter at have stået lidt arbejde over efter sin behandling.

Så nu begynder en start at nærme sig. Ken vil begynde at lede efter et passende løb, og her kunne en passende opgave være den 10. maj på Jägersro for treårige heste, som har tjent under 5000 kr over 2140 meter med voltestart være lige i skabet for vores Speedy. Det er i hvert fald hvad Ken overvejer, og så må vi se om han synes Speedy er klar til at tage netop den opgave?!?


Copyright © 2008 Jespersen & Timm - Alle rettigheder forbeholdes.